Hey, Ik ben Leen Van Damme,
Ik help mensen te transformeren naar de beste versie van zichzelf door interne blokkades op mentaal, fysiek en emotioneel vlak weg te werken.

Leen Van Damme

Teacher & Mindset Expert

Als Teacher & Mindset expert vind ik het uitermate belangrijk om zelf voortdurend bezig te zijn met zelfreflectie en onderdompeling in de materie.

Hierbij korte samenvatting van een steeds langer wordende lijst:

 • Gecertificeerd Ontstressteacher, Teacher Kernmodule en Businessteacher
  ‘Live The Connection’
 • Verdiepingsworkshops omtrent Communicatie, Grensoverschrijdend gedrag, Familie, Vanishing Twin en prenataal traject ontstressen, Gezondheid.
 • PSYCH-K (Key to the Psyche): Basis, Advanced, Professional, Divine Integration
 • Inge Rock Academy: Elite Client Programma, Mastery, L1, L2
 • Diploma Life Coaching
 • School voor relaties: diverse malen geassisteerd in basis en vervolgmodule, ‘In vrouwelijkheid I en II’
 • Tal van workshops op bewustzijnsniveau mbt assertiviteitstraining, DISC, MBTI,…

Waarom Transformerend Coachen?

Voordelen en Resultaten

Snel

Ik creëer zowel op bewust als op onbewust niveau verandering waardoor je snel komaf maakt met interne blokkades en belemmeringen op persoonlijk én/of zakelijk vlak. Jouw bewustzijn procest 40 bits info/seconde. Terwijl jouw onderbewuste 11 miljoen tot 4 biljoen bits info/seconde kan processen.
In mensentaal wil dit zeggen dat als je 1 seconde werkt op jouw onderbewuste automatismen, dit hetzelfde zou betekenen dan dat je 3 volle dagen tot 3 volle jaren zou werken op bewust niveau om hetzelfde resultaat te bereiken, als je het tegen dan niet opgegeven hebt tenminste.
Ga maar eens na hoeveel werk je kan verrichten op een uurtje tijd als je op beide tegelijkertijd werkt en dit doen we tijdens transformerend coachen.

The Sky Is NOT The Limit

Alles is mogelijk en veranderbaar.

Blijvend

Het is niet zo dat als de deur achter je dicht gaat, dat de verandering langzaamaan terug verdwijnt. We integreren de verandering helemaal tot in jouw diepste kern waardoor je het ook nooit meer verliest. Je zal nooit meer de “oude ik” worden, dus één tip: kom enkel indien je écht verandering wenst

Holistisch

Ik ga allesomvattend te werk.

Afhankelijk waar jij verandering in wenst, zal je dit ervaren op mentaal, fysiek en emotioneel niveau waardoor je sterker en krachtiger in jouw schoenen komt te staan, zowel op  persoonlijk/ zakelijk vlak. Ik maak komaf met alles wat jou niet langer dient waardoor je zowel bij jezelf alsook in jouw omgeving/ jouw business de transformatie zal merken.

Diepgaand

Ik ga aan de slag met jouw bewustzijn (5%) alsook met jouw onderbewustzijn (95%). Met andere woorden werken we met jouw volledige potentieel waardoor je meteen in de realiteit kan zien, horen en voelen welke verandering je gemanifesteerd hebt in jouw onderliggende automatismen.
Je hoeft geen pet op te zetten en te doen alsof.
Je hoeft niet veel energie te steken in de verandering want meeste zaken worden vanuit automatische impulsen gedreven en het zijn deze die wij gaan optimaliseren.
Je integreert helemaal datgene waar je verandering in wenst alsof het altijd, jouw hele leven al zo is geweest.

Efficiënt

Wetenschappelijk onderbouwde technieken
Wees gerust, dit is geen geitewollensokken-gedoe, alle gebruikte technieken zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methodes zoals o.a. breindominantietheorie, kwantumfysica, neurowetenschap

Wat is het niet?

Vele coaches werken enkel op bewust niveau (dit herken je als je op bewust niveau gaat praten over wat je denkt, doet, voelt en op die manier aan gedragsverandering gaat werken).
Deze brengen je ongetwijfeld vele inzichten maar eer je iets blijvend geïmplementeerd krijgt, kost het vaak heel veel moeite, tijd (vaak jaren) en energie waardoor je kans hebt dat je het opgeeft of je erbij neerlegt of denkt ‘ik zal er maar mee leren leven’.

Veel mensen denken dat ze bepaalde zaken niet kunnen veranderen omdat ze er al jaren mee lopen, omdat het in de familie zit of omdat ze ermee geboren zijn. 

Goed nieuws! Er is veel meer mogelijk dan dat je in eerste instantie zou denken!

Het is geen hypnose. Tijdens hypnose heeft hypnotiseur de touwtjes in handen en check je niet meteen af of iets het allerbeste is voor jou of zie je de verandering ervan niet meteen in de realiteit omdat je jouw bewustzijn niet meegenomen hebt in het verhaal. Tijdens mijn sessies ben je alert aanwezig en bepaal je zelf bewust welke veranderingen je wenst aan te brengen. We checken ook meteen af of je dit daadwerkelijk ziet, hoort en voelt in de realiteit waardoor je snel ook jouw omgeving ziet veranderen.

Je hoeft niet je hele ziel bloot te leggen door uren te praten;

Je hoeft niet door een tunnel van pijn en verdriet te gaan;

Je hoeft geen jaren te wachten op verandering.

We helen op snelle, blijvende en efficiënte manier wat geheeld dient te worden om meteen ook de gewenste uitkomst te integreren waar jij naar verlangt.
Op korte termijn bereik je resultaten waar je op bewust niveau jaren voor nodig hebt.
Time is money, so better use it well! right?

Testimonials

Nele:

Wendy:

Ruth:

Klik hier voor meer testimonials

Leen Van Damme,
Teacher en Mindsetexpert

Ze houdt ervan om mensen véél verder te brengen dan ze ooit voor mogelijk hielden. Beleeft graag momenten vanuit passie, vrijheid en enthousiasme.

Dit alles het liefst met een vreugdedansje.

Leen volgde sinds haar mid twintiger jaren voortdurend opleidingen rond persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnscoaching en diepgaande technieken op onderbewust niveau waardoor ze zelf een enorme transformatie doormaakte tot ze zelf de krachtigste versie van zichzelf werd.

Sindsdien begeleidde ze reeds 100den particulieren, therapeuten, coaches en ondernemers individueel, alsook in groep.

Belangrijkste keerpunten uit mijn leven

Als klein kind was ik een vrolijke, dartelende meid.

Zo eentje met pretlichtjes in de ogen, kuiltjes in de wangen, telkens opgeklaard met een lach die wellicht menig hart deed smelten.

Ik beleefde mijn jeugd grotendeels op het hof van mijn grootouders, the place to be van gans de familie. Mijn nonkel woonde daar in met zijn gezin, dus aan speelkameraadjes nooit gebrek.

Met veel plezier ging ik naar school,
rugzakje boordevol gevuld met alle lekkers,
steeds met de intentie om ganse dag te vertoeven binnen de muren van de kleuterschool.
Beide ouders fulltime werkend.

Vaak verliep het stiekem anders,
mijn meter kwam elke middag mijn neefje halen om thuis warm te eten.
Ze kon het vaak niet over haar hart krijgen mij daar mijn droge boterhammen te laten verorberen.
Dus ging ik vaak ’s middags mee om van dat overheerlijke warme ‘grootmoeder’-eten te eten.
Geweldig was het!

Tot op een dag…

Mijn tante kwam mijn neefje halen en stond er niet bij stil om mij mee te nemen.
Toen ze weg waren begon ik hard te huilen,
wellicht zo hard en langdurig dat een bepaalde kleuterjuf er serieus van geïrriteerd raakte. 

En zonder dat ze er zelf de impact ooit had kunnen inschatten overdonderde ze me met de harde, kille woorden:
‘Als je nu niet stopt met wenen gooi ik u onder de trein’!
Op dat moment raasde er een oorverdovende goederentrein voorbij. De kleine speelplaats was net er naast en het geluid galmde immens tegen de gebouwen en ging door merg en been.

Die uitspraak veranderde mijn leefwereld als kleuter helemaal.
De fun en de speelsheid was voorbij. Ik werd stil, introvert, onzeker, kwetsbaar, kreeg soms ademnood en zeurde over tal van lichamelijke kwalen. Mijn moeder bezocht ongerust dokters, maar ze vonden nergens een oorzaak.
Tot de juf het al wenend toegaf, wat er die bewuste middag gebeurd was.

Vanaf dat moment diende ik telkens uit de auto gesleurd te worden, ik verschoof continu van de ene naar de andere zijde van de auto telkens mijn moeder de deur van de auto opende, steeds vluchtend om maar niet naar school te hoeven.

Dit verhaal om jou aan te tonen wat een impact iets of iemand kan hebben op jouw leven. Hoe een onverwachte, onberedeneerde uitspraak van een ‘onbelangrijk’ iemand (want het was niet eens mijn kleuterjuf) jouw verdere toekomst kan bepalen. Ik was er me gans mijn leven trouwens ook niet van bewust dat ik van dit moment nog zoveel alarmsignalen in mijn brein had opgeslagen.

Tussen de leeftijd van 0 en 7 jaar absorberen we zoveel uit onze omgeving, al deze zaken kunnen jouw blik, jouw hele realiteit serieus ondersteboven halen. Het kan een serieuze ingrijpende gebeurtenis geweest zijn, een trauma, … maar ook een ogenschijnlijk banale ruzie of voorval die wel een serieuze impact kan nalaten.

Rond mijn 10e ongeveer ben ik karate beginnen doen zodanig dat ik mijn ‘verloren ik’ terug sterker kon maken. Dit lukte aardig! Ik maakte me technieken eigen qua zelfverdediging waardoor ik naar de buitenwereld toe sterker in mijn schoenen stond, echter binnenin voelde ik me nog steeds angstig en onzeker.

Een tweede zware dobber was de breuk met mijn jeugdliefde na een 7-jarige relatie. Ik werd geconfronteerd met heel wat vraagstellingen in mijn hoofd. De toekomst die ik voor ogen had en die voor onze voeten lag, verdween met één bliksemflits en alles werd compleet gelijk gemaakt met de grond, net op het moment dat ik dacht dat we juist een nieuwe levensfase konden instappen.

Sindsdien woog een negatieve mindset vaak hard door:

 • Wat is het doel in mijn leven?
 • Wat loop ik hier in godsnaam te doen op deze wereldbol?
 • Wat voor meerwaarde heeft mijn bestaan?
 • Minderwaardigheidsgevoel en weinig zelfvertrouwen vierden de boventoon
 • Qua studie- en beroepskeuze volgde ik blindelings de voetsporen van mijn vader zonder na te denken waar mijn hart warm van werd.
 • Uiterlijk zag je niets aan me maar vanbinnen voelde ik me niet echt super.

De interne stress, waar ik me niet altijd bewust van was, bracht heel wat lichaamsklachten te weeg: spierpijn, nekpijn, hoofdpijn, darm- en maagklachten. Het leek wel of ik soms een tikkende tijdbom in me had. Een zware, zwarte interne stressbol ter hoogte van mijn zonnevlecht sleurde ik dagelijks met me mee en liet me vaak ellendig voelen. Echter ik legde op dat moment nog niet de link tussen stress en klachten.

Door overbeschermd opgevoed te zijn, ervaarde ik heel wat angsten om iets te ondernemen. Ik moest dus echt grenzen overwinnen om alleen te gaan wonen, alleen op reis te gaan, dingen te ondernemen, durfde nauwelijks mijn intuïtie te volgen.

Gelukkig kwam ik in deze periode in aanraking met mindsetcursussen. Ik werd gebeten door de materie. Voortdurend op zoek naar verbetering, verandering, het hogere voor mezelf en in mijn leven.
De cursussen en workshops gaven me veel belangrijke inzichten, deden me groeien en openbloeien. Ze brachten me opnieuw hoop en verlangen… échter geen daadwerkelijke doorbraak!
Het kostte superveel tijd, moeite en energie om verandering in realiteit blijvend te integreren. Eénmaal er een einde kwam aan mijn cursus of workshop, verviel ik snel terug in oude patronen.

Misschien herkenbaar voor jou?

Ik liet mijn leven verder zijn gewone gangetje gaan. Dag in, dag uit op automatische piloot verder. Ik voelde echter hoe langer hoe meer dat de energie uit mijn lichaam verdween. Als je me zou vragen waar het schoentje knelde, zou ik je het antwoord schuldig moeten blijven. Want ik deed mijn job graag, leefde gewoon mijn leven. Echter energetisch zat ik op het einde van mijn krachten.

Zo erg zelfs dat ik op gegeven moment na mijn werkdag naar een vriendin diende te bellen om mij wakker te houden terwijl ik aan het autorijden was. Het was net alsof  mijn hart zou uitvallen op ieder moment. Mijn innerlijke drive bleef vechten en probeerde overeind te blijven echter de hamer kwam sneller dan verwacht en ik kwam in een volledige uitputting terecht.
Ik liep de deuren van alle dokters plat om een oorzaak te vinden van mijn probleem, echter een echte aanwijzing vonden ze niet.
Er kwam een voorstel om antidepressiva te nemen, een serieus aangepast voedingspatroon aan te nemen,… echter ik wist dat hiermee niet de oorzaak van mijn probleem was aangepakt en dat het slechts een lapmiddel was om bepaalde symptomen te onderdrukken.

Ondertussen was ik begin 30 en ik kon me niet voorstellen dat dit het was, zo energieloos mijn leven verder zetten ondersteunt door lapmiddelen.
Als een leeuw bleef ik vechten en zoeken naar oplossingen en die vond ik uiteindelijk toen ik met technieken in aanraking kwam die effectief verandering konden realiseren aan de OORZAAK van al die problemen, aan zaken die op onbewust niveau al heel lang speelden.

Toen werd me duidelijk dat je verandering op een veel diepgaandere laag moest benaderen. Want als je enkel inzichten opdoet in coachingskills op bewust niveau, ben je maar op een klein deeltje van jezelf bezig (namelijk 5%) en dan duurt het jaren vooraleer je (gedrags)verandering kan creëren.
Door ook aan de slag te gaan met mijn automatische onderliggende impulsen (op onbewust niveau), nam ik ook mijn overige 95% mee van wie ik ben. Door mezelf onder de loep te nemen en verandering te creëren op diepgaand niveau maakte ik op korte tijd immense bokkesprongen vooruit: zowel op mentaal, fysiek als emotioneel vlak.

Ik ging aan de slag met mijn volledige (100%) potentieel en integreerde het tot in mijn diepste kern van mezelf waardoor ik een ENORME TRANSFORMATIE kon manifesteren in mezelf en mijn omgeving:

 • Mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost;
 • Mijn onzekerheid werd in de kiem gesmoord;
  Voorheen had ik tal van assertiviteitstrainingen, sales trainingen en workshops gevolgd die me heel wat inzichten gaven maar ik kon het niet realiseren omdat er heel wat onzekerheid in mij schuilde. Op moment dat ik met de oorzaak van deze onzekerheid aan de slag ging en verandering aanbracht in mijn kern, zag en voelde ik meteen daadwerkelijke verandering. Sindsdien geniet ik er gewoon van om voor groepen workshops te geven en sta ik helemaal in mijn kracht, wat ik daarvoor absoluut niet zou gedurfd hebben (kikker in de keel, wenen kwam eerder dan het lachen,...). Mensen die mij nu bezig zien kunnen niet geloven dat ik vroeger introvert, stil en onzeker ben geweest ;-)
 • Mijn interne stressbol die mijn eigendom leek te zijn, verpulverde helemaal en is sindsdien nooit meer terug gekomen, alsook mijn lichamelijke klachten verdwenen. Mijn abonnement bij de dokter en apotheek is sindsdien vervallen;
 • Ik koos voor het pad van mijn dromen, liet mijn gouden kooi achter om mijn passie in de wereld te zetten. Hiervoor ging ik aan de slag met alle angsten die in mijn rugzak zaten, zowel op bewust als op onbewust niveau.
  Ik had niet gedacht dat ik zoveel angsten en overtuigingen had meegenomen uit mijn omgeving die ervoor zorgden dat ik niet het leven kon leiden zoals ik het wou.  Deze angsten waren vaak afkomstig van anderen, en hoorden niet bij mij, maar deze had ik wel onbewust als kind helemaal opgezogen als een spons uit mijn omgeving.
  Door aan de slag te gaan met al deze oorzaken, kon ik definitief komaf maken met deze angsten, zonder een enorme lijdensweg af te leggen. Ik kon door mijn zelfcoachingstechnieken zelf mijn rugzak ledigen waardoor ik met meer zelfvertrouwen mijn dromen en doelen kon vervullen. Sindsdien ben ik als persoon enorm gegroeid en helemaal in mijn kracht gekomen op korte termijn, daar waar ik al jaren aan bezig was op bewust niveau en er maar niet in slaagde.
 • Mensen uit mijn omgeving lieten me vallen, velen geloofden niet in de richting die ik nam en wilden me ompraten maar ik voelde dat het juist was en één ding was duidelijk ‘ik ging niet in mijn graf kruipen met de woorden ‘had ik maar’’

Dankzij mijn technieken heb ik ook terug de stress uit die relaties kunnen halen waardoor ook daar terug vrede gekomen is ;-)

Nu sta ik stevig in mijn schoenen en is de persoon van vroeger slechts een neutrale herinnering geworden. Het is geen pet die ik hoef op te zetten én ik hoef ook niet te doen alsof.
Nee, ik heb de zaken waar ik naar verlangde helemaal gecreëerd en geïntegreerd.

En dat is de reden waarom ik van mijn passie mijn beroep gemaakt heb!Omdat ik de wereld deze transformatie niet kan of wil onthouden, ook jou niet!

Ondertussen heb ik ook voor vele anderen mooie transformaties gecreëerd, zelfs voor zaken die je in de normale volksmond niet echt kan veranderen ‘omdat je ermee geboren bent’?!

Nu is mijn motto ‘The Sky is NOT the limit’.

Ik bekijk alles als een samenhangend geheel:

 • Mentaal, fysiek en emotioneel
 • Zakelijk en privé
 • Ik breng verandering in de OORZAAK van problemen en blokkades waardoor échte transformatie mogelijk is: snel, blijvend en efficiënt.

De BALANS tussen alles is DE SLEUTEL TOT SUCCES!
Zowel voor jezelf als voor jouw bedrijf!

Geen enkele uitdaging is te groot voor mij of ik breng er voor jou de gewenste verandering in!

Wie weet voel je nu dat het aan jou is om diepgaande transformatie te creëren?
Komaf te maken met alles wat jou niet dient?

Boek dan zeker een intakegesprek in!

VRAAG EEN INTAKE GESPREK AAN

Ga Voor Verandering!

In Groep of Individueel

OVERZICHT AANBOD