Ontvang inspiratiebrief

Schrijf je in om geïnspireerd te worden met de mogelijkheden wat je voor jouw eigen lichaam en geest kan verwezenlijken

Je hoeft jezelf niet te pijnigen als je gedragsverandering wenst, er zijn ook eenvoudigere manieren

Snelle verandering versus lange tunnel van pijn en verdriet

We zijn eraan gewend om met ons bewustzijn ons leven richting te geven. Wat we bewust weten, denken, doen en zeggen…

Als we ons niet goed in ons vel voelen, gaan we op bewust vlak vaak op zoek naar positieve affirmaties, positief denken,… echter merken we dat we steeds in dezelfde valkuilen trappen.
Dit komt omdat er in essentie aan onze ondergrond niks veranderd is en dat we steeds in dezelfde patronen hervallen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze bewuste geest maar voor 5% gedragsbepalend is.

Dat is dan ook de reden waarom goede voornemens of het elke dag herhalen van affirmaties doorgaans niet de gewenste resultaten geven aangezien in stressvolle momenten onze automatische onderbewuste kapitein terug de kop opsteekt en ons in dezelfde negatieve patronen doet belanden.

Daadwerkelijk blijvend en efficiënt verandering creëren we als we ook met de overige 95% aan de slag gaan aangezien het net ons onderbewustzijn is dat veruit de grootste invloed uitoefent op ons gedrag en emoties.

Laat het me even in cijfervoorbeeld uitdrukken:

Ons bewustzijn kan 40 bits informatie/seconde verwerken, het onderbewuste echter 11 miljoen tot 4 biljoen bits informatie/seconde. Als we dit omrekenen, heeft ons onderbewuste 1 seconde nodig om informatie te verwerken, terwijl als we er enkel met onze bewuste geest aan de slag mee zouden gaan, we meer dan 3 dagen tot 3 jaar nodig zouden hebben voor hetzelfde resultaat te verkrijgen. Dat is de reden waarom ik op een uur tijd zoveel meer kan bereiken dan mocht ik enkel in het verhaal op basis van praatsessies werken.

Belangrijk dus om met ons volledige potentieel aan de slag te gaan, zowel het bewust- als onderbewustzijn, zodanig dat we zelf de touwtjes in handen hebben om het leven van ons dromen daadwerkelijk te creëren.

Bewustzijn >< Onderbewustzijn in het dagdagelijkse leven

Hoe komt het nu toch dat je in stressvolle situaties volledig de pedalen verliest?

Op momenten van controleverlies, in een stressvolle situatie, neemt je automatische onderbewuste piloot het schip over.

Op dat moment creëer je jouw eigen interne vijandsverhaal.

Alles wat in jouw onderbewuste opgeslagen ligt (jouw zelfbeeld, overtuigingen, zaken die we van jongsaf aan opgeslorpt hebben in onze beleving) komen zomaar ongevraagd de kop opsteken in geval van stress.

Not funny at all ….

Stel dat de negatieve overtuiging ‘Ik ben ongelukkig’ er goed ingebeiteld zit, dan zie je dit effectief ook zo gereflecteerd in alles wat je onderneemt in jouw dagdagelijkse realiteit.

Wil je hier komaf mee maken via jouw bewuste geest dan zal het je enorm veel inspanning vergen om hier verandering in te creëren, soms vele jaren, met als gevolg dat dit je helemaal kan uitputten.

Op bewust niveau zou je gedurende 90dagen aan een stuk continu de overtuiging dienen te herhalen ‘ik ben gelukkig’. Na die termijn zou deze overtuiging binnengedrongen zijn op onderbewust niveau. Echter soms is hiermee de negatieve overtuiging niet voorgoed verdwenen en krijg je te maken met een innerlijk conflict. Dan ervaar je nog steeds niet het gewenste effect.

Als je zowel op bewust als op onbewust niveau werkt tegelijkertijd, kunnen we de negatieve overtuigingen meteen vervangen door gewenste en positieve overtuigingen waardoor de automatische impuls helemaal anders is en je veel gelukkiger in het leven kan staan.

De negatieve overtuiging wordt onmiddellijk vervangen door de positieve waardoor die volledig uit het beeld verdwijnt.

Zodra je die positieve automatische impuls geïnstalleerd hebt bv. ‘ik ben gelukkig’. Dan zie je zelfs in moeilijke situaties nog lichtpuntjes waardoor je de moed hebt om doelgericht verder te gaan in plaats van in zak en as te vervallen als het eens minder gaat.

Om verandering te creëren in dit onderbewuste,
is het niet nodig om te ploeteren in een tunnel van pijn en verdriet,
of urenlange praatsessies te organiseren.

Nee, we gaan op een efficiënte manier naar de oorzaak van een bepaald probleem. Creëren hier verandering in waardoor je aan de oppervlakte vanzelf de rust en vertrouwen opnieuw zal ervaren.

Dit herstel en verandering is eenvoudig, snel, blijvend en diepgaand.

Time for change?

Hoeveel tijd wil jij nog verspillen vooraleer je gaat stralen van binnenuit?

Wil jij ook verandering in je leven?

Neem dan snel contact op!